Auto Poetsen met Elite Carcare

Je auto poetsen met de beste producten zorgt voor een showroom glans. Iedereen wil dat zijn auto er glanzender uitziet. Of je nu te maken hebt met doffe, vermoeide lak van een youngtimer of een nieuwe auto hebt. Iedereen is op zoek naar die glanzende spiegelafwerking. Maar hoe laat je een auto er glanzend uitzien? Juist. Door je auto te poetsen. 

Auto Poetsen met de producten van Elitecarcare.nl

Wat staat er op deze pagina:

Je auto poetsen tot een glanzende parel

Met auto poetsen hebben we het over het verhogen of terug brengen van de glans van de lak van je auto. Het poetsen van de auto is iets anders dan het polijsten. Polijsten kan wel een onderdeel zijn van het poetsen van de auto. De meest effectieve manier om een auto glanzender te maken, is door deze te polijsten. Hierdoor wordt de lak wordt afgevlakt en het licht gelijkmatiger wordt weerkaatst. Snellere alternatieven om een auto meer te laten glanzen zijn glansversterkers, waxen of glansverhogende shampoos.

Hier is het stapsgewijze proces om een auto glanzender te maken door de lak grondig te reinigen en het oppervlak af te vlakken zodat het licht gelijkmatiger weerkaatst.

 • Was de lak met een microvezelhandschoen en autoshampoo
 • Ontsmet de lak door middel van chemische decontaminatie (ijzer- en teerverwijderaar) en fysieke decontaminatie (klei).
 • Verwijder krassen en swirls door te compounderen gevolgd door polijsten om te verfijnen tot een spiegelende afwerking.
 • U kunt ook een glaze gebruiken om de onvolkomenheden in het lakwerk te verbergen.
 • Breng een lak sealant, keramische coating of wax aan om de lak te beschermen.z

Je auto laten poetsen bij een bedrijf of zelf poetsen?

De volgende stap in de zoektocht naar glanzendere verf is het omgaan met krassen, waas en swirls die allemaal oneffenheden in de blanke lak veroorzaken. Hierbij zijn er twee keuzes: lakcorrectie en glazuren. Verfcorrectie is een permanente optie die meer vaardigheid vereist, terwijl glazuren tijdelijk en minder effectief is, maar veel gemakkelijker en sneller
Professionele auto poets producten

De autolak polijsten

Lakcorrectie, wordt ook wel polijsten en compounderen genoemd. Dit houdt in dat een laag van de beschadigde blanke lak wordt verwijderd om een vlakke laag te onthullen die het licht gelijkmatig reflecteert en er daardoor glanzend uitziet in plaats van dof.

Dit kan zowel met de hand als machinaal. Handpolijsten is arbeidsintensiever, duurt veel langer en geeft slechtere resultaten. Terwijl machinaal polijsten veel effectiever en efficiënter is.

Dit kan zowel met de hand als machinaal. Handpolijsten is arbeidsintensiever, duurt veel langer en geeft slechtere resultaten. Terwijl machinaal polijsten veel effectiever en efficiënter is. Als je dit gaat doen wees dan voorzichtig. Het verwijderen van een verflaag is definitief. Te veel verwijderen, kan betekenen dat de auto volledig opnieuw moet worden gespoten. Een auto poets bedrijf kan dit ook voor je doen.

Glans versterken met een krascamouflage

Krascamouflageis een geweldige manier om deze krassen en swirls aan te pakken, zonder ooit een blanke lak te verwijderen. Laten we eens kijken hoe dit werkt.

Glansversterkers zoals een glaze bevatten vulstoffen, die in wezen in de openingen zitten waar de krassen zijn om de illusie van een vlakker oppervlak te creëren.

Krascamouflages kunnen met de hand of machinaal worden aangebracht en worden eenvoudig over het oppervlak verspreid, laten waas en vervolgens wegpoetsen om een ​​glanzende afwerking achter te laten. De belangrijkste voordelen van een glaze zijn dat het erg snel en gemakkelijk is en geen verf verwijdert, dus je kunt het zo vaak doen als je wilt. Het is echter een tijdelijke oplossing en het galze zal uiteindelijk slijten, net zoals wax dat doet. 

Een Stappenplan om je auto te poetsen

Snelle manieren om een ​​auto er glanzend uit te laten zien

 1. Was de auto met een hoogwaardige shampoo die wax en glansverhogende middelen bevat.
 2. Gebruik een glaze na het wassen om eventuele kleine krasjes in de blanke lak op te vullen.
 3. Breng een natuurlijke autowax aan op carnaubabasis aan over een synthetische sealant.
 4. Zorg voor contrast door de banden donkerder te maken en het kunststof en rubber met een gel of te behandelen.
 5. Reinig de wielen om het algehele uiterlijk van het voertuig te verbeteren.

Bij het verkrijgen van glanzende lak draait alles echter om de voorbereiding. Het gaat veel minder om het toevoegen van een wax of sealant. Om de lak er glanzend uit te laten zien, moet de bovenste lak zo vlak mogelijk zijn. Met auto poetsen probeer je dit linksom of rechtsom te bereiken.

De beste spullen voor auto poetsen

Er zijn zoveel producten voor het auto poetsen op de mark, wat geweldig is als je graag nieuwe producten uitprobeer. Maar erg verwarrend als je gewoon op zoek bent naar een aantal beproefde en geteste opties van hoge kwaliteit. In de shop van Elitecarcare.nl zijn de beste producten door specialisten geselecteerd. Check de aanbevolen producten en probeer ze uit.

De keuze is reuze

Elitecarcare.nl

Plantsoenlaan 15
9635AC Noordbroek
Nederland

E: info@elitecarcare.nl
T: 0598-372 970

De beste auto poets merken

In het assortiment vind je o.a.:

 • Koch Chemie
 • Menzerna
 • Liquid Elements
 • Makita
 • Flex
 • Good Stuff
 • BLO Car Dryers
 • en nog vele andere

Terug naar de homepage