Huisparfums

Huisparfums is een algemene term die gebruikt wordt om de vele manieren te benoemen om een prettige geur in huis te krijgen. Hier vallen bijna alle vormen van parfumverspreiders onder die op wat voor manier dan ook een parfum kunnen verspreiden.

Huisparfums

Inhoudsopgave

Lampe Berger geurstokjes

Huisparfums is bij velen een algemene term die gebruikt wordt om aan te geven dat iets gebruikt wordt om in huis een heerlijke geur te geven. Het is vaak een manier van parfumverspreider, denk hierbij aan de volgende manieren:

– Geurbrander, zoals een Lampe Berger
– Geurstokjes
– Aroma Diffusers
– Geurkaarsen
– Wax Melts
– Roomsprays
– Geurzakjes

Voor huisparfums geldt een beschrijving dat het neer komt op iets dat een geur verspreidt waardoor je het overal in huis kunt gebruiken. Hieronder zullen een aantal parfumverspreiders die veel gebruikt worden.

Hoe je geur in huis kunt gebruiken?

Een veel gebruikte manier en ook de meest sfeervolle manier is het branden van geurkaarsen. Geurkaarsen zijn populair omdat het makkelijk in gebruik is en bij goede geurkaarsen je er lang en veel plezier van hebt.

Geurkaarsen hebben wel een gebruiksaanwijzing en moet je dus wel op een bepaalde manier onderhouden. Doe je dit dan merk je dat je wel lang en dus ook veel plezier hebt van die geurkaars. Als je de geurkaars goed onderhoud dan zal deze schoon en consistent branden.

Bekijk hier een gebruiksaanwijzing voor het branden van kaarsen!

Cereria Molla Geurkaarsen

De Lampe Berger geurbrander is wel de meest veelzijdige parfumverspreider, die niet alleen een heerlijke parfum verspreidt. Het idee achter de Lampe Berger brander is dat deze zullen zuiveren, reinigen en parfumeren. Allemaal terwijl je het systeem gebruikt, zonder extra handelingen. Het systeem dien je even aan te steken, waarna je het uitblaast en het zijn werk doet.

De parfums zijn van uitstekende kwaliteit, want je gebruikt de beste Franse parfumgeuren die speciaal voor de berger lamp worden gemaakt. De kracht van dit systeem zijn de vele verschillende parfums en dat je de parfums kunt verzachten.

Lees hier meer over hoe je de Lampe Berger brander gebruikt.

lampe berger branders

Zoek je meer een geurverspreider die gebruikt wordt zonder vlam? Dan kom je al snel uit bij het gebruik van geurstokjes. Deze vlamloze parfumverspreider is ideaal voor bijna iedere ruimte in huis.

Ze zijn makkelijk in gebruik. zonder dat ze een stekker nodig hebben. Je zet ze neer waar je maar wilt en hoeft er eigenlijk niet veel aan te doen. Het enige is dat je een aantal stokjes in het potje doet. Voor de afgifte van de geur bepalen de hoeveelheid stokjes die je gebruikt de sterkte. Ervaar hoeveel stokjes je moet gebruiken voor de prettigste hoeveelheid geur.

Er is ontzettend veel keuze als het gaat om geurstokjes. Maar de beste prijs kwaliteit verhouding krijg je bij de volgende merken. De echte aanraders zijn de geurstokjes van Maison Berger, die van Cereria Molla 1899 geurstokjes of de geurstokjes van Millefiori Milano. Zo heb je meer dan genoeg keuze om fijne geurstokjes neer te zetten thuis met een geurtje die past bij jou.

Een andere vlamloze parfumverspreider voor in huis is een aroma diffuser. Hier gebruik je als huisparfum van de geurolie voor. Deze Aroma Diffusers maken gebruik van water met een paar druppels (etherische) geurolie. De geur wordt in veel gevallen verspreid door verneveling van het water met de geurolie. Hierdoor komt de geur vrij en zul je ook de lucht bevochtigen.
 
Het voordeel van deze manier van geurverspreiding is dat je dit soort apparaten vaak meerdere uren tot grote delen van de dag aan kunt zetten, zonder dat het heel veel geurolie verbruikt. Daarnaast kun je zelf de geursterkte bepalen. Dit doe je door er meer of minder druppels van de geurolie aan het water toe te voegen.
 
Een aandachtspunt is wel dat de aroma diffusers stroom nodig hebben. De aroma diffusers moeten dus altijd in de buurt van een stopcontact worden geplaatst. Het nadeel is dus dat je hierdoor beperkt wordt waar je ze neer kunt zetten.

Plezant
Nieuwstraat 19
5111 CV Baarle-Nassau

www.plezantbaarle.nl