RVS Graveren

RVS Graveren voor bijvoorbeeld typeplaten, naamplaten of industriële labels? In dit artikel vertellen we je alles over het Graveren van Roestvast staal.

RVS Graveren

Inhoudsopgave RVS Graveren

typeplaat graveren

Mogelijkheden van RVS graveren

De mogelijkheden van RVS Graveren zijn vrijwel eindeloos. Producten die vaak gegraveerd worden zijn bijvoorbeeld Typeplaten, Naamplaten, Labels, Machineplaten. 

Roestvrij staal is een van de meest gebruikte metalen in veel industrieën. Vanwege zijn corrosiewerende eigenschappen is roestvrij staal onmisbaar geworden bij de samenstelling van onderdelen voor medische toepassingen, gereedschappen, luchtvaart, auto’s, consumptiegoederen, bestek, sieraden, bewegwijzering enz.

Naast de corrosieweerstand is roestvrij staal ook bestand tegen aantasting door zuren en doorstaat het de meeste reinigings- en sterilisatiebehandelingen. Het is een helder, duurzaam en veelzijdig materiaal.

Het graveren van roestvrij staal is een proces dat een hoge toegevoegde waarde vertegenwoordigt voor identificatie en traceerbaarheid, maar ook voor personaliseringstoepassingen. Er zijn verschillende markeermethodes mogelijk en Replato biedt snelle en efficiënte systemen die de structuur van uw onderdelen en producten behouden.

Graveren van RVS voordelen

Een veelgebruikte methode in de industrie voor het markeren van roestvrij staal is graveren. Graveren zorgt voor een veel diepere markering dan welke andere methode dan ook en maakt de markering leesbaarder en duurzamer, zowel voor als na behandeling van het materiaal, b.v. galvanisatie, wat een grotere markeringsdiepte vereist. De markering is dus beter bestand tegen moeilijke omgevingen en voldoet aan de vereisten van verschillende fabrikanten en traceerbaarheidsnormen.

Om een ​​diepe en contrastrijke markering te verkrijgen, is de parametrering van de laser essentieel. Lasergraveren van roestvrij staal wordt over het algemeen uitgevoerd met meer laservermogen, lagere markeersnelheden en meerdere passages. Meerdere passages van de laserstraal zullen meer materiaal verwijderen en zorgen voor schonere gravures en randen. Het grotere aantal laserpassages zorgt voor diepere markering.

Verbeter resultaten door RVS Graveren

RVS Graveren is een veelzijdige technologie omdat het markeringen creëert die diep genoeg zijn om bestand te zijn tegen de ontberingen van intensief gebruikte toepassingen. Hoewel laseretsen net zo goed kan worden gebruikt om roestvrij staal te markeren, zorgen de ondiepere sneden die tijdens het laseretsproces worden gemaakt ervoor dat de ontwerpen of markeringen niet lang meegaan als het item onder druk komt te staan. 

Verhoog het vermogen van de laser en verlaag de markeersnelheid om de beste sneden te krijgen bij het lasergraveren. Dit zorgt ervoor dat de laser bij elke passage dieper en met een grotere intensiteit snijdt, waardoor lasergravures worden geproduceerd die bestand zijn tegen slijtage van het materiaaloppervlak.

RVS Graveren door Replato

Van oorsprong zijn wij een graveerbedrijf. Graveren doen wij al sinds 1913, elke dag, hoofdzakelijk aluminium naam- en typeplaten, kunststof nummerborden en RVS bewegwijzering. In de loop der jaren zijn er veel ‘nieuwe’ graveertechnieken aan toegevoegd, zoals laser graveren en etsen (chemisch graveren), maar we kunnen geen dag zonder het traditionele graveren.

Wil jij meer informatie over RVS Graveren of een offerte aanvragen? Neem contact op via onderstaande gegevens. Wij vertellen je er graag meer over. Wij maken al onze producten in onze Nederlandse fabriek in Almelo. Naast het graveren van RVS is Replato ook dé specialist in zeefdrukken, lasergraveren, metaal printen, etsen, frezen en stansen van metaal. Bekijk hierover meer op onze website.

Al deze varianten produceren wij zelf op maat. De meest hoogwaardige methode om tekst en/of cijfers op plaatmateriaal aan te brengen, is door het oppervlak te graveren en eventueel met inkt te beschilderen. Het opschrift zal nooit meer van het bord of de schaal worden geveegd, wat een extreem lange levensduur betekent.

Contactgegevens RVS Graveren

  • Van Weerden Poelmanweg 9
  • 7602 PC Almelo
  • info@replato.nl
  • Tel:+31(0)5468611116
  • Nederland

Handige links